(FOTO) Intersecție cu pod, de 2 milioane de dolari, deschisă circulației

by Genko Genko

Cea mai mare intersecţie cu pod din Republica Moldova a fost deschisă pentru circulaţia rutieră. Intersecţia denivelată constă dintr-un pod nou, cu lungimea de aproape 60 de metri, lăţimea de 13,5 metri şi înălţimea de şapte metri, care a costat aproape 2 milioane de dolari.

Prim-ministrul, Iurie Leancă, care a participat la deschidere afirmă că o astfel de intersecţie este prima construcţie de acest fel, ridicată în ultimii 20 de ani, în ţară.

„Este cel mai mare proiect de asistenţă tehnică, bani care au fost aduşi în Moldova gratis. Reuşim să vedem un drum de calitate europeană pe bani americani, este o simbioză foarte reuşită. Sper foarte mult că vom avea şi în Chişinău astfel de proiecte, fiindcă asta va permite să descongestionăm traficul” a menţionat premierul.
IMG_9376

La eveniment au mai fost prezenți ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, reprezentați ai Fondului Provocările Mileniului Moldova și ai Corporației Provocările Mileniului.

„Am primit o replică foarte interesantă de la o doamnă primar dintr-un sat situat  de-a lungul traseului pe care îl reabilităm, care a spus că într-un an am tranzitat de la Uniunea Sovietică la Uniunea Europeană. Guvernul Republicii Moldova într-adevăr întreprinde măsuri concrete care să apropie țara de UE, iar SUA va fi mereu alături de Republica Moldova în diverse proiecte”, a precizat William Moser.

Construcţia a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca, pe o lungime de 93 de kilometri, efectuată în cadrul programului american Compact.

În acest scop, au fost alocate aproape două milioane de dolari, din fondurile Programului. Intersecţia va contribui la fluidizarea traficului şi la sporirea securităţii circulaţiei rutiere în perimetrul drumurilor naţionale Chişinău-Bălţi şi Chişinău-Soroca.

Porţiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul naţional M2, care asigură legătura dintre Moldova şi Ucraina. Lucrările de reabilitare a traseului au demarat în 2012 şi vor continua până la finele lunii august 2014.
IMG_9463
IMG_9261
IMG_9506

CITIȚI ȘI...