Putin amenință din nou: ”Ursul” rusesc a zburat în apropiere de California

by Genko Genko

Șeful forțelor aeriene americane, generalul Herbert Carlisle, a raportat o creștere semnificativă a activității aviației strategice ruse în regiunea Asia-Pacific. Un avion de tip Tu-95, cu nume de cod ”Bear” (Ursul) utilizat de NATO, a fost depistat survolând deasupra Oceanului Pacific, în apropiere de California.

”Acțiunile Rusiei în Ucraina și Crimeea au un impact direct asupra regiunii Asia-Pacific. O parte din ceea ce vedem — aviația rusă cu rază lungă de acțiune, creșterea numărului de zboruri. Ei s-au apropiat cu avioane cu rază lungă de țărmul Californiei și au survolat Guam. Avioane de vânătoare americane F-15 au fost ridicate de la sol pentru interceptarea unui ‘Bear’ care survola Guam”, a spus șeful forțelor aeriene americane, într-un discurs susținut luni la Centrul pentru studii strategice și Internaționale din Washington.

Citește și: General NATO: Rusia își poate atinge scopurile în Ucraina și fără a invada această țară

Potrivit generalului Herbert Carlisle, s-au intensificat ”drastic” și zborurile de patrulare ale aviației ruse în zona insulelor japoneze și în apropiere de peninsula Coreea. ”Au fost de asemenea și mai multe vase maritime în acțiune”, a indicat el, adăugând că, cel mai probabil, militarii ruși colectau date operative cu privire la manevrele comune între Statele Unite și Coreea de Sud.

CITIȚI ȘI...