KGB-ul transnistrean respinge acuzațiile SBU privind transportul materialului radioactiv

by Genko Genko

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a reţinut, pe 30 aprilie, în regiunea Cernăuţi, 8 cetăţeni ucraineni şi un cetăţean rus ce transportau 1,5 kilograme de material radioactiv, care ar putea conţine uraniu 235, provenind din Transnistria, a anunţat luni Ministerul de Interne al Ucrainei într-un comunicat.

KGB-ul transnistrean a dezminţit astăzi informaţiile prezentate de către SBU, potrivit cărora materialul radioactiv confiscat pe 30 aprilie în Cernăuţi ar proveni din Transnistria.

Potrivit site-ului oficial www.kgb-pmr.com, în Transnistria nu exista substanțe radioactive. Mai mult decât atât, KGB-ul transnistrean acuză SBU că „dezinformează intenționat opinia publică”.

„KGB-ul îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu provocările din partea autorităţilor de la Kiev şi le recomandă acestora să se abţină de la insinuări care dezinformeză intenţionat opinia publică”, se arată în comunicatul Serviciului de securitate transnistrean.

Autorităţile de la Tiraspol au negat, de asemenea, că ar pregăti un atac militar împotriva Ucrainei şi că cetăţeni din regiunea transnistreană ar participa la activităţi care destabilizează situaţia din acest stat.

Potrivit comunicatului, persoanele reţinute în regiunea Cernăuţi sunt cetăţeni ai Ucrainei şi ai Rusiei.

CITIȚI ȘI...