Putin acuză din nou SUA: Vor să obțină avantaje prin sancțiunile impuse Rusiei

by Genko Genko

Statele Unite au impus sancţiuni economice Rusiei pentru a obţine avantaje concurenţiale în Europa, acuză preşedintele rus, Vladimir Putin.

„Insistând cu sancţiunile împotriva Rusiei, am suspiciunea că prietenii noştri americani – oameni destul de sofisticaţi – încearcă să obţină anumite avantaje concurenţiale în relaţiile economice şi comerciale din Europa”, a spus Putin.

Putin a avertizat că sancţiunile impuse Rusiei în contextul crizei din Ucraina vor avea un „efect bumerang” împotriva Occidentului. „Oare nu este evident că sancţiunile economice utilizate ca instrument de presiune politică în actualul sistem global interdependent vor avea un efect de bumerang şi se vor reflecta asupra afacerilor şi economiilor ţărilor aflate la origine?”, a declarat Putin cu ocazia Formului economic de la Sankt-Petersburg.

„Modelul unei lumi unipolare a eşuat. Toată lumea înţelege acest lucru acum, chiar şi cei care încearcă să acţioneze într-un mod în care s-au obişnuit, să păstreze monopolul, să dicteze regulile jocului în politică, în comerţ, finanţe, şi să impună norme culturale şi de comportament”, a adăugat Vladimir Putin.

CITIȚI ȘI...