Profesorii anunță pentru vineri un amplu protest

by Genko Genko

Angajații din învățământ își continuă protestele în fața Guvernului, și astăzi câteva sute de profesori ieșind în stradă pentru a cere salarii mai mari.

Totodată, sindicatele din învățământ anunță pentru vineri, 11 aprilie, un amplu protest, la care sunt așteptate peste 6 mii de cadre didactice.

Conform lui Dumitru Ivanov, președintele Sindicatului Educației și Științei (SEȘ), protestul se va desfășura cu începere de la ora 11:00 în scuarul Teatrului de Operă și Balet. indicaliștii vor înainta autorităților o serie de revendicări și vor adopta o Rezoluție care va fi prezentată Guvernului.După încheierea mitingului de protest, sindicaliștii vor avea o întrevedere cu prim-ministrul Iurie Leancă.

Reamintim că SEȘ a înaintat o serie de revendicări către Guvernul Republicii Moldova. Ei cer de la autorități majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%; stabilirea cuantumului salariului pentru categoria I a Reţelei tarifare unice în mărime egală minimului de existenţă; majorarea sporului la salariu pentru deţinătorii gradelor ştiinţifice ”doctor în ştiinţe” – 1000 lei şi ”doctor habilitat” – 1500 lei; majorarea cuantumului burselor de studii pentru toate categoriile tineretului studios, începând cu 01 ianuarie 2014, etc.

CITIȚI ȘI...