Procurorii pledează pentru condamnarea judecătorului „raider” din Bender

by Genko Genko

Procuratura Anticorupţie a contestat sentința prin care judecătorul Curţii de Apel Bender, Nicolae Nogai a fost achitat și pledează pentru condamnarea magistratului la 4 ani de închisoare cu executare. Acesta este învinuit în cazul preluării ilegale a acțiunilor unei bănci.

Procurorul General, Corneliu Gurin a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea contestaţiei de la Curtea de Apel Bender, acolo unde a activat magistratul, către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel.

Citește și: Judecătorul ”raider”, achitat

Potrivit probelor acumulate şi administrate de procurori pe caz, respectivul magistrat a legalizat neîntemeiat decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt-Petersburg privind înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale BC „Moldova Agroindbank” SA.

Hotărârea judecătorului a fost însă anulată de instanţa superioară ca fiind ilegală. Ulterior, la demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul pentru tragerea acestuia la răspundere penală şi l-a suspendat provizoriu din funcţie.

Amintim că Procuratura Anticorupţie, a solicitat condamnarea magistratului la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

CITIȚI ȘI...