Primăria Chișinău va ajuta familiile rămase fără locuință, în urma incendiului de la Botanica

by Genko Genko

Primăria municipiului Chișinău va oferi ajutoare familiilor care au avut de suferit în urma incendiului care a mistuit săptămâna trecută mansarda unui bloc locativ din sectorul Botanică. În acest sens a fost făcută o solicitare de modificare a bugetului.

„Situația pentru toți locatarii care au rămas fără acoperiș deasupra capului, pentru toate aceste 30 de familii, va fi remediată. Trebuie să găsim soluții, oamenii trebuie să aibă acoperiș deasupra capului, fie acordându-le ajutor material pentru a-și procura locuință, fie prin alte metode”, a spus edilul capitalei, dorin Chirtoacă.

Astăzi se va convoca în şedinţă şi Comisia pentru fondul de rezervă, pentru a acorda ajutor familiilor care au avut de suferit de pe urma incendiului.

Totodată, primăria a deschis un cont bancar, pentru acordarea ajutoarelor financiare familiilor care au rămas fără averea de-o viață.

Amintim că la 1 mai un incendiu a izbucnit la mansarda unui bloc de locuit cu 6 etaje de pe strada Independenţei din capitală. Focul a cuprins o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

CITIȚI ȘI...