Presa rusă despre studiile lui Gaburici: Un premier „ignorant” supus eliminării

by Genko Genko

Neclaritățile privind studiile premierului Chiril Gaburici devin intrigante și pentru jurnaliștii ruși. Într-un reportaj, RIA Novosti scrie că, cel mai probabil universitățile pe care le-a urmat autorul articolului l-ar uimi pe premier și ar numi aceasta o afacere adevărată.

„«Universitățile mele» l-ar uimi pe Gaburici despre care ar spune că sunt o afacere adevărată. Dintotdeauna a fost un comerciant, dar în Azerbaidjan a învățat să vorbească și să facă bani. Este un jucător neprețuit pentru Chișinău, care nu reușește să-și îndeplinească rolul. În ceea ce privește cunoștințele fundamentale, prim-ministrul în nomenclatura locală nu este primul «ignorant»”, se arată în articolul RIA Novosti.

„Pentru el a fost decis că Moldova este un adjectiv, deoarece este atașată de Europa. A înțeles și el că nu e nevoie de geografie atâta timp cât cel mai important nu este localizarea țării, ci localizarea Bruxelles-ului. Deși este principalul oficial în Guvern, Gaburici va răspunde la întrebarea „cine?” ca un subiect supus eliminării”, se mai arată în articol.

Amintim că premierul Chiril Gaburici este în centrul unui scandal privind diplomele sale de studii, în condițiile în care nu este clar în baza cărei diplome a fost acceptat la ASEM iar ulterior la Universitatea Slavonă, acolo unde a și fost licențiat.

Citește și: Poliția face precizări în cazul procesului penal privind studiile lui Gaburici

Pe acest caz, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a pornit chiar și o cauză penală.

Acum o zi, ministrul Educației, Maia Sandu, într-o scrisoare de răspuns adresată deputatului liberal Valeriu Munteanu, a scris că Gaburici ar deține o diplomă de Bacalaureat, dar aceasta poartă semne de falsificare.

Citește și: (DOC) Gaburici ar deține o diplomă de BAC, cu semne de falsificare

CITIȚI ȘI...