Preot român, despre Conchita: „E bărbatul cu rochie. Și Michael Jackson era femeie-bărbat”

by Genko Genko

Preotul greco-catolic Teodor Lazăr, paroh la Catedrala „Schimbarea la Față” Cluj, l-a criticat pe câștigătorul ediției din acest a Eurovision, Conchita Wurst, cunoscut și „femeia cu barbă”.

„Mă deranjează că i se spune femeia cu barbă. E de fapt bărbatul cu rochie, pentru că mă gândesc că are anumite instrumente specifice bărbătești. În numele artei putem să facem orice: ne dezbrăcăm și ne punem în fața televizorului – dar asta nu e artă. Arta trebuie să aibă și ea normele și deontologia ei”, a declarat preotul la un post de televiziune roman.

Acesta a mai spus și că e promovat foarte mult kitsch-ul în artă. „Acolo în spate se ascund foarte multe lucruri pe care nu toată lumea le înțelege. Kitsch-ul nu este ceva nou, dar dacă este să ne exprimăm în zona artei, atunci e un kitsch, și e o realitate că arta, printre alte aspecte, abundă uneori în kitsch. La nivel european se promovează acest kitsch, și chiar despre Michael Jackson nu știe nimeni exact ce era și ce vrea să fie, că era un fel de femeio-bărbat”, a mai declarat preotul Lazăr, potrivit citynews.ro.

Acesta s-a declarat un fan al formației Queen. „Dacă ar fi cântat ca Freddie Mercury, care era homosexual, ar fi fost altceva. Eu ascult Queen, îmi place, mă liniștește, dar mai presus de orice, a produs artă. Biserica nu scoate afară păcătosul, ci păcatul, așa cum oncologia nu dă afară omul, ci îl ține acolo până scoate afară cancerul”, spune preotul.

„Vreau să punctez un detaliu în cazul Conchita care scapă. Fenomenul artistic Eurovision ține de globalizare. În cazul melodiei pe care a cântat-o mă întreb dacă a fost cea mai bună melodie din concurs sau cea mai bună prestație, pentru că mie nu-mi rămâne chiar nimic în minte, să fredonez, din ce a cântat. Dar în spate sunt niște instituții care au citit votul, iar votul acela exprima, în general, o anumită manieră libertină de gândire. Aceste instituții ale UE vor să globalizeze și răul și să ni se spună că răul este bine. Aici e problema unde reacționează Biserica”, a mai spus preotul clujean, potrivit citynews.ro.

CITIȚI ȘI...