Ucraina: Teroriștii proruși au distrus un depozit cu arme, în Lugansk

by Genko Genko

21:27: Kievul anunță că teroriștii proruși au asaltat un depozit cu arme din orașul Alexandrovsk, regiunea Lugansk.

Aceștia ar fi aruncat cu grenade în depozitul care conținea și explozibili, în rezultat tot armamentul fiind distrus. Garda Națională anunță că nu s-au înregistrat victime.

20:11. Situația e tensionată în Donețk, armata ucraineană a înconjurat orașul, în timp ce rebelii au încercat să-și recupereze morții. Sicriele au fost aliniate lângă camerele mortuare, anunță Euronews.

default_138169942511

19:30. În Kramatorsk, așa-zisa ”Republică Populară Donețk”, au fost evacuați pacienții de la etajele superioare ale spitalelor și s-a scurtat ziua de lucru, de frica unui atac al armatei ucrainene, anunță Itar-Tass.

15:55 Imaginile cu elicopterul care ar fi fost doborât la Slaviansk sunt false. Este o nouă metodă de manipulare utilizată de teroriștii proruși. Pe internet circulă aceleași imagini, publicate însă la 15 aprilie, când se scrie că, de fapt, elicopterul ar fi fost doborât la Kramatorsk.

14:37: Declarațiile președintelui Radei Supreme Olexandr Turcinov au fost dezmințite de ofițerul de presă al Operațiunii Antiteroriste, Vladislav Seleznev. Conform acestuia, ar fi vorba de 10 militari decedați, și nu de 14, așa cum se vehiculase inițial.

14:23 Au apărut imagini cu momentul în care elictopterul a fost doborât.
Acestea se pare că au fost filmate chiar de teroriștii proruși

14:04 Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Olexandr Turcinov, a anunțat că 14 militari ucraineni au fost uciși în rezultatul doborârii elicopterului. Printre ei se afla și un general.

Operațiunea antiteroristă în estul Ucrainei continuă, iar după ce situația s-a calmat puțin la Donețk, confruntările au reînceput la Slaviansk, primul bastion al separatiștilor proruși.

În confruntările de joi un elicopter al armatei ucrainene a fost doborât de teroriștii proruși. Conform presei aflate la fața locului, elicopterul a fost doborât după ce transportase soldați la o bază militară.

Jurnalistul ucrainean Artem Șevceno susține că elicopterul nu era echipat de luptă, ci doar transporta alimente pentru soldați. Asupra lui s-ar fi tras dintr-un lansator de grenade. Aparatul a explodat la contactul cu solul.

În elicopter s-ar fi aflat 3 militari, iar la cât de puternică a fost explozia, există șanse mici ca vreunul dintre ei să fi supraviețuit.

Aceasta este al 3-lea elictopter doborât la Slaviansk, după ce în dimineața zilei de 2 mai, alte două aparate de zbor au fost distruse de teroriștii proruși.

CITIȚI ȘI...