Platon va solicita companiei Kroll o notă privind implicarea sa în furtul miliardului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Veaceslav Platon va solicita companiei americane Kroll pentru a acorda o notă privind implicarea sa în furtul miliardului. La fel, avocații britanici ai acestuia vor solicita o notă privind mărturiile lui Ilan Șor, apartenența companiei Zenit Management, participarea Victoriabank la furtul a două miliarde, faptului achitării acțiunilor Victoriabank de către compania Insidown cu bani furați, intrarea în posesia lui Șor a hotelului „Național”, clădirilor „Asito” și Centrului Modei. Aceasta menționează omul de afaceri, condamnat recent la 18 ani de închisoare, într-o scrisoare transmisă prin intermediul avocaților.

„O notă specială va fi solicitată privind acțiunile procuraturii și instanțelor privind falsificarea dosarului penal” se menționează în scrisoarea scrisă de Platon la data de 14 aprilie curent, cu șase zile înainte de sentința de condamnare a acestuia la 18 ani de închisoare.

Potrivit așeptărilor lui Platon, Kroll, ca un auditor independent, va garanta o notă obiectivă și nepărtinitoare în pofida gradului de implicare a clientului său. „Sunt convins că investigarea dată va fi o bună completare la cea care deja are loc, iar asta va ajuta la deschiderea parantezelor privind implicarea tuturor persoanelor vinovate. Sunt convins că BNM nu va fi împotriva încheierii contractului dat. Altfel, se vor compromite foarte mult, ceea ce îmi va permite să încep un proces în Marea Britanie cu solicitarea de a dezvălui întreaga informație”, scrie acesta în scrisoare.

„În orice caz – mai menționează Platon, probele acumulate de noi vor fi transmise companiei Kroll în cel mai apropiat timp. Să nu creadă toți posibilii combinatori-coordonatori că își pot plasa păcatele pe umeri nevinovați”.

Amintim că investigația Kroll a scos la iveală împlicarea lui Ilan Șor la furtul a cel puțin 600 de milioane de dolari. Actele obținute de experții companiei americane demonstrează implicarea în delapidarea sistemului bancar a unui mare grup de companii moldovenești (cel puțin 75 la număr) care au acționat în coordonare cu Ilan Șor („Grupul Șor”).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...