Ping-pong între Plahotniuc și Dodon: Cei doi se întrec în declarații pe Facebook

Ping-pong între Plahotniuc și Dodon: Cei doi se întrec în declarații pe Facebook

Președintele Igor Dodon și oligarhul Vladimir Plahotniuc se întrec în declarații în mediul online, pe tema sistemului electoral.

După ce PSRM a cerut Uniunii Europene să influențeze în măsura posibilităților asupra Partidului Democrat ca să renunțe la inițiativa introducerii unui sistem uninominal de vot, declarând că „își rezervă dreptul de a nu participa la următoarele alegeri parlamentare și prin toate căile posibile să blocheze aceste alegeri, Plahotniuc a transmis că aceasta ar fi un „avantaj pentru introducerea sistemului uninominal de vot”. Drept replică pentru oligarh, Dodon spune că va cere tuturor partidelor să boicoteze alegerile parlamentare din 2018 dacă va fi implementat votul uninominal și nu cel mixt așa cum cere el.

Citește și: PSRM cere UE să pună presiuni pe PD și amenință cu boicotarea alegerilor din 2018

„Vedem că Plahotniuc și PD insistă pe votul uninominal. Se pare că înțelegerile cu privire la votare și punerea în aplicare a noilor prevederi propuse de majoritatea parlamentară sunt deja făcute integral. Înțeleg că aceste aranjamente sunt făcute nu doar la Chișinău. În cazul în care se vor găsi ași în mâneca majorității parlamentare, voi cere boicotul alegerilor parlamentare din partea tuturor partidelor politice din Republica Moldova. Totodată, consider că dacă acest lucru se va întâmpla, așa cum și-a planificat PD și Plahotniuc în timpul cel mai apropiat, toată lumea ar trebui să se organizeze pentru a riposta inițiativei, să protesteze până la capitularea definitivă a guvernării și anunțării alegerilor parlamentare anticipate”, a anunțat șeful statului.

Citește și: Amenințarea PSRM de a boicota alegerile din 2018 nu îl sperie pe Plahotniuc: Va fi un „avantaj”

în context acesta cere sprijinul cetățenilor, a societății, a partenerilor străini pentru a face „presiuni de renunțare la ideea votului uninominal. În caz că se va întâmpla altfel, așa cum am menționat, ne vom rezerva toate drepturile constituționale pentru a opri acest proces”.

0