Peste 200 de plante de cânepă, depistate de forțele de ordine într-un lan de floarea soarelui la Băcioi

Peste 200 de plante de cânepă, depistate de forțele de ordine într-un lan de floarea soarelui la Băcioi

Poliția Capitalei continuă măsurile profilactice și speciale de investigații în cadrul operațiunii speciale MAC-2018, demarată de către Inspectoratul General al Poliției, având ca scop primordial depistarea tuturor plantațiilor de cânepă și identificarea persoanelor implicate la cultivarea acestor plante.

Astfel, polițiștii sectorului Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au descoperit în comuna Băcioi, într-un lan de floarea soarelui încă o plantație de cânepă cultivată și bine îngrijită. Actualmente polițiștii întreprind acțiuni speciale de investigații și urmărire penală în stabilirea persoanelor. Astfel, peste 200 de plante de cânepă, depistate de forțele de ordine au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate.

Conform legislației penale în vigoare persoanele care vor fi găsite vinovate riscă amendă în mărime de la 20.000 lei la 35.000 lei muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore sau închisoare de până la 1 an.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale „MAC 2018” are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

0