Persoanele fără adăpost vor fi identificate de polițiști și cazate la centrele de plasament

Persoanele fără adăpost vor fi identificate de polițiști și cazate la centrele de plasament

Persoanele fără adăpost ar putea beneficia de cazare și hrană pe perioada rece a anului. Astfel Primăria municipiului Chişinău au elaborat un mecanism de identificare a persoanelor fără adăpost, plasarea lor în instituțiile specializate și acordarea asistenței medico-sociale.

Potrivit Primăriei Chişinău, autorităţile publice locale au stabilit că polițiștii din Chișinău vor identifica persoanele fără un loc de trai. Ulterior vor fi transportate la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2.

„Persoanele fără adăpost urmează a fi cazate în una din instituțiile identificate de Primărie, iar, Direcţia asistenţă socială, de comun cu câteva organizaţii neguvernamentale vor asigura hrana persoanelor care vagabondează pe străzile oraşului. De asemenea, atunci când vom avea temperaturi scăzute, Direcţia situaţii excepţionale a municipiului Chişinău va amenaja corturi, în cele mai aglomerate intersecţii ale oraşului, unde vor putea să se adăpostească temporar toate persoanele”, se menționează într-un comunicat de la Primăria Capitalei.

0