Percheziții la 9 companii de creditare din capitală. Ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 3 milioane de lei

by Genko Genko

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și procurorii pentru cauze speciale au descins la 9 companii de creditare. Asta după ce au fost pornite cauze penale pe faptul evaziunii fiscale. 4 persoane, fondatori ai acestor companii, au fost încătușate.

„Au fost efectuate 9 percheziții pe faptul evaziunii fiscale. Este vorba despre unii agenți economici care oferă servicii de creditare. Se bănuiește că ar fi vorba și despre spălare de bani. Ofițerii de investigație adună probe în acest sens”, a declarat Cristina Popovici, specialist principal PCCOCS.

Potrivit oamenilor legii, agenții economici acționau astfel din 2012.

„Nu înregistrau corespunzător contractele de creditare, iar sumele nu erau indicate în documentele contabile. Totodată, persoanele care nu achitau credite erau acționate în judecată iar agenții economici trebuiau să achite anumite cheltuieli dar ei prezentau date falsificate”, a explicat Cristina Popovici.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate mai multe probe.

„Au fost ridicate documente contabile, documente de ciornă. La moment, de către PCCOCS au fost reținute 4 persoane care sunt fondatorii acestor companii. O persoană este fost colaborator al MAI, care încerca să intimideze martorii. Aceștia își recunosc parțial vinovăția și sunt dispuși să recupereze pierderea din buget”, a mai explicat Popovici.

Oamenii legii continuă ancheta pentru a depista și alte persoane implicate în schema ilegală.

CITIȚI ȘI...