Pas în viitor: Panasonic va începe producția pe scară largă a oglinzilor retrovizoare cu camere video

Pas în viitor: Panasonic va începe producția pe scară largă a oglinzilor retrovizoare cu camere video

Panasonic va începe producția pe scară largă a oglinzilor retrovizoare cu camere video, în parteneriat cu spaniolii de la Ficosa.

Oglinzile laterale și cele retrovizoare vor fi în curând de domeniul trecutului. Furnizorii auto vor să le schimbe cu o tehnologie bazată pe camere video. Sistemul va fi mult mai eficient pentru că elimină unghiul mort și oferă o vizibilitate mai bună.

Panasonic și-a anunțat planurile în acest sens, urmând să producă pe scară largă oglinzi retrovizoare cu camere video, în colaborare cu Ficosa.

Viitoarele oglinzi retrovizoare electronice vor folosi sistemul de oglinzi de la Ficosa și camerele video de la Panasonic. Astfel, oglinzile electronice vor avea o vizibilitate mai mare decât cele convenționale și nu vor fi obstrucționate de scaunele pasagerilor.

Ficosa International este un furnizor din Barcelona specializat în producția de oglinzi auto electronice și alte sisteme de siguranță. În 2015, Panasonic a cumpărat 49% din acțiunile companiei spaniole, pentru ca anul acesta să devină acționarul majoritar.

0