O echipă a Autorității Aeronautice Civile va pleca să investigheze prăbușirea avionului în Coasta de Fildeș, soldată cu decesul a patru moldoveni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O echipă de investigare din cadrul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova va pleca de urgență în Cote d`Ivoire pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea aeronavei de tip cargo AN 26-100, înregistrată în Republica Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a fost informată de către autoritățile din Cote d`Ivoire despre producerea unui accident aeronautic în apropierea aeroportului din Abidjan la data de 14 octombrie 2017. Aeronava care aparține companiei Valan International Air Cargo transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză.

AAC a Republicii Moldova anunță că este în contact permanent cu conducerea instituțiilor responsabile din Cote d`Ivoire – Autoritatea Aeronautică Civilă și Biroul de Investigare a Accidentelor, pentru identificarea componenței echipajului și a victimilor, precum și pentru a obține ultimele informații despre circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informației preliminare, la momentul producerii accidentului, în Abidjan erau condiții meteo complicate, cauzate de o furtună puternică.

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în legătură cu accidentul aviatic din Coasta de Fildeș, unde, în urma prăbușirii aeronavei moldovenești au decedat patru cetățeni moldoveni, alți doi moldoveni și patru francezi fiind răniți. Astfel, conform informațiilor preliminare, obținute prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, accidentul aviatic a survenit în dimineața zilei de astăzi, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile.

Vedeți și: (VIDEO) Cele patru victime ale catastrofei aviatice din Coasta de Fildeș sunt moldoveni. Alți doi concetățeni de-ai noștri, răniți

Totodată, premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză, din care să facă parte reprezentanți ai MAEIE și ai Autorității Aeronautice Civile „pentru a elucida toate circumstanțele accidentului, pentru verificarea informațiilor privind identitatea cetățenilor țării noastre implicați în accident, precum și pentru menținerea comunicării directe cu autoritățile de resort ale țărilor vizate pentru acordarea asistenței necesare cetățenilor Republicii Moldova”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...