Noi detalii în cazul dispariției aeronavei Malaysia Airlines

by Genko Genko

Aeronava Boeing 777 de pe ruta Kuala Lumpur – Beijing, dispărută ieri de pe radare undeva între Malaezia și Vietnam încă nu a fost găsită, dar ipoteza căderii sale în mare este tot mai vehiculată, mai ales că zona în care Boeing-ul a dispărut au fost văzute dâre mari de petrol.

Totodată, apar mai multe ipoteze și lucruri inexplicabile legate de dispariția aeronavei. Astfel, doi dintre pasagerii din aeronava Malaysia Airlines circulau cu pașapoarte furate, care aparțineau unui cetățean italian și unui austriac. Deținătorii reali ai pașapoartelor însă nu se aflau la bord.

Conform CNN, ce doi indivizi care circulau cu pașapoartele furate ar fi cumpărat biletele împreună, de la China Southern Airlines. Ei urmau de la Beijing să zboare către Amsterdam. De acolo, individul cu pașaport italian ar fi urma să zboare către Copenhaga, iar cel cu actele austriece – către Frankfurt.

Totodată, autoritățile malaeziene nu exclud și posibilitatea unui atac terorist. Potrivit Ministerului Malaezian al Apărării, din înregistrările radar rezultă că avionul s-a întors din drum înainte să dispară, apărând astfel și ipoteza unei posibile deturnări.

La bordul avionului se aflau 239 de persoane, originare din 12 țări. Majoritatea lor erau chinezi, dar la bord se mai regăseau malaezieni, australieni, neo-zeelandezi, taiwanezi, americani, francezi, ruși, ucraineni, indonezieni, indieni, canadieni și olandezi, conform CNN.

CITIȚI ȘI...