(FOTO) Care este cel mai bogat continent din lume

by Genko Genko

V-ați întrebat vreodată care este cel mai bogat continent din lume? Chiar înainte de a vă întreba care este cea mai bogată țară din lume, ne-am dorit pentru început să aflăm care este continentul cu cel mai bogat în resurse naturale … rezultatul? Aici e surpriza!

Încercând să ghicim care ar fi cel mai bogat continent din lume, cu siguranţă nici nu ne-ar trece prin cap că acesta ar fi Africa. Acest continent este mai degrabă cunoscut ca un simbol al sărăciei, însă, în realitate dispune de bogăţii enorme de materii prime. De fapt, Africa, cu o suprafață de 30,2 milioane km. pătrați, este al doilea cel mai mare continent din lume, după Asia. Posibil şi suprafaţa mare pe care se întinde, face din Africa foarte bogată în materii prime şi metale prețioase.

Bogățiile acestui continent sunt diferite şi din abundenţă, chiar dacă investițiile în Africa au fost și continuă să fie destul de reduse Având în vedere potențialul uriaș, se speră ca țările puternic industrializate să-şi întoarcă privirile spre acest continent frumos și să decidă să investească resurse semnificative în Africa … cel mai bogat continent din lume!

Cele mai bogate țări din Africa şi diamantele însângerate
blood-diamonds-1

Cele mai bogate țări din Africa sunt:
Republica Democrată Congo, care deţine depozite imense de petrol, cărbune și uraniu aproape complet neexplorat;

Guineea, care cu depozitele sale de bauxită și materiale feroase este primul producător mondial de aluminiu și bauxită;
Sierra Leone, care este de mult timp o enormă sursă de diamante. Diamante care au fost pentru această ţară o binecuvântare, dar şi un blestem în acelaşi timp. Acestea reprezintă o sursă enormă de bogăţie pentru Sierra Leone, dar stau şi la baza izbucnirii unui război civil, care a măcinat această ţară timp de un deceniu. Astfel a apărut celebrul nume date acestor diamante „diamante de sânge” (diamante însângerate sau de diamante extrase dintr-o zonă de război și vândute, de obicei clandestin, cu scopul de a finanța o insurgență).

Turismul, cea mai mare bogăţie

Africa nu este bogată doar pentru materiile sale prime, diamante şi zăcăminte de petrol, dar şi pentru turismul său. Astfel, continentul african a atras anul trecut cu 6% mai mulţi turişti faţă de 2012, la un nou nivel record de 56 de milioane de persoane, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului. Principalele destinaţii turistice de sunt: Tanzania, Mauritius, Tunisia, Maroc şi Africa de Sud. Avantajele fiecărei destinaţii în parte sunt monetizate de către autorităţi care au arătat că ştiu să profite de potenţialul turistic, având în vedere ca în 2008, anul de dinainte de criza economică mondială, Africa a încasat peste 30 de miliarde dolari din turism, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului.
kilimanjaro climb

Egiptul: leagănul civilizaţiei

Vorbind despre bogăţia Africii, nu puteam să nu aducem în discuţie şi Egiptul, care în trecut era considerat leagănul civilizaţiei, iar în prezent este una din cele mai preferate ţări din lume de către turiştii din toată lumea. Principalele atracţii sunt vestigiile civilizaţiei egiptene antice, reprezentate prin rămăşiţele fostelor temple ale faraonilor egipteni, muzee cu artefacte găsite în mormintele faraonilor sau în urma altor săpături arheologice şi culminând cu renumitul complex de piramide egiptene de lângă Cairo. Cea mai mare piramidă din Egipt este Marea Piramidă a lui Khufu (cunoscută ca şi Piramida lui Keops) din complexul de piramide Giza, amplasat pe Platoul Giza, aceasta fiind cea mai înaltă structură construită de oameni până aproape de sfârşitul secolului al XVIII-lea. În partea estică a acestui complex de piramide se găseşte şi Marele Sfinx, egiptologii considerând că acesta reprezintă capul lui Khafre.
piramidi

CITIȚI ȘI...