Nemţii, 4 ani la rând învinşi la motorul anului; Iată cine sunt rivalii de-o viaţă care le-au „furat” titlul

by Genko Genko

Industria constructoare de maşini se ştie că este foarte dezvoltată în Germania, fiind cunoscută nu numai în Europa, dar şi în întreaga lume. Totuşi, atunci când vine vorba de maşini de lux au rivali puternici, care de multe ori îi bat pe nemţi.

Este vorba despre italieni, care au cel mai bun motor din lume la categoria „4 litri+”.

Engine Of The Year Awards 2014 i-a făcut câştigători pe italienii de la Ferrari în două categorii: cel mai performant motor şi cel mai bun motor de peste patru litri. Este al patrulea an la rând când Ferrari ia aceste premii fără să fie jenată de concurenţa din altă parte. Nici măcar Lamborghini nu a reuşit să le ia titlul inginerilor de la Maranello.

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) Cum va arăta noul Volkswagen Passat B8

Motoarele de pe maşinile Lamborghini sunt făcute de nemţii de la Audi. Deşi au capacităţi, puteri şi performante aproape identice, Ferrari e singurul brand care tot câştigă aceste premii.

Anul acesta Ferrari 458 Italia (Coupe şi Spider) are cel mai bun motor mare. Este un V8 aspirat (neajutat de turbine), are 4.5 litri şi scoate fix 605 cai la 9.000 de rotaţii pe minut (prag foarte sus) pe ediţia limitată 458 Speciale.

CITIȚI ȘI...