Mocanu: ”Chișinăul trebuie să-și ceară scuze publice pentru actul de profanare de la Ambasada Ucrainei”

by Genko Genko

Președintele Mișcării Populare ”Antimafie”, Sergiu Mocanu, a declarat că autoritățile de la Chișinău sunt vinovate pentru că au permis ”actul de profanare” comis de Partidul Comuniștilor la Ambasada Ucrainei.

Mocanu a făcut referire la acțiunile comuniștilor care au legat panglici bicolore de gardul Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova după tragedia de la Odesa, în condițiile în care reprezentanța diplomatică ceruse printr-o declarație publică autorităților de la Chișinău să împiedice aceste fapte, pe care le-a calificat drept ”instigare la sentimente anti-ucrainene”.

Citește și: Ambasada Ucrainei în Moldova condamnă folosirea panglicii ”Sf. Gheorghe”

”Aceste acțiuni vor aduce prejudicii grave în relațiile moldo-ucrainene, care acum trebuie să fie mai bune decât niciodată în cursul nostru spre integrarea europeană”, a calificat liderul ”Antimafie”.  ”Autoritățile din Moldova nu au avut absolut nicio reacție pentru a împiedica acest lucru”, a continuat Mocanu.

În aceste condiții, Mișcarea Populară ”Antimafie” a cerut ca autoritățile de la Chișinău să-și prezinte scuze publice pentru acest ”act de profanare” și să întreprindă toate acțiunile de rigoare pentru a nu permite repetarea unor acțiuni similare de 9 mai.

Mișcarea ”Antimafie” a mai solicitat ca autoritățile să interzică utilizarea pe teritoriul țării a panglicii ”Sf. Gheorghe”, iar oficialii moldoveni să nu poarte acest simbol bicolor în ziua de 9 mai.

Partidul mai consideră vizita în țara noastră pe care vicepremierul rus Dmitri Rogozin o va efectua în ziua de 9 mai, drept un ”act de inamiciție al Federației Ruse față de Republica Moldova”.

”Autoritățile trebuie să zădărnicească vizita lui Rogozin la Chișinău. Este o vizită provocatoare, care poate aduce instabilitate Republicii Moldova”, a subliniat Sergiu Mocanu.

 

CITIȚI ȘI...