Ministrul german de Externe: Moldova trebuie să continue lupta cu corupția

by Genko Genko

Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat miercuri într-o vizită la Chișinău, a reiterat importanța combaterii corupției de către Republica Moldova în procesul său de apropiere de Uniunea Europeană.

”Încurajăm toată munca depusă în privința reformelor și vă îndemnăm să le continuați, mai ales în combaterea corupției. Am atins această temă în discuția noastră de astăzi și în acest sens aveți asigurată susținerea țărilor UE”, a declarat șeful diplomației germane în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de omologul său francez, Laurent Fabius, și de premierul Iurie Leancă.

Cei doi miniștri au salutat și progresele înregistrate de Republica Moldova, care au dus la parafarea acordului de Asociere și la liberalizarea regimului de vize pentru țara noastră cu UE, menționând că acest drum trebuie continuat.

”După semnarea și aplicarea Acordului, Moldova va beneficia de o susținere tehnică și financiară din partea Uniunii Europene, pentru aplicarea reformelor necesare. Scopul asocierii este de a susține efortul de modernizare al Republicii Moldova. Acordul de Liber Schimb va oferi Republicii Moldova un acces mai bun către piața europeană și va contribui la creșterea atractivității economice și a numărului de locuri de muncă la nivel local”, a menționat Fabius.

Premierul Iurie Leancă le-a mulțumit celor doi pentru susținerea acordată țării noastre în procesul de integrare europeană, remarcând că prezența acestora la Chișinău ”reprezintă o reconfirmare a susţinerii pe care o acordă UE agendei europene şi transformărilor pe care le întreprinde Guvernul de la Chişinău”.

CITIȚI ȘI...