Ministrul german de Externe: Cerem Moscovei să evite vărsările de sânge

by Genko Genko

Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat miercuri într-o vizită la Chișinău, a făcut un apel către Moscova ca ”să întreprindă tot ce este posibil ca să nu se mai verse sânge” în contextul situației tensionate din Ucraina.

”Facem apel către Moscova ca să întreprindă tot ce este posibil ca să nu se mai verse sânge și să nu existe luptele acestea fără sens. Germania și Franța s-au pronunțat contra împărțirii teritoriului Ucrainei și, în acest sens, vreau să vă asigurăm că Franța și Germania vor încerca cu tot ce le stă în putere să împiedice separarea teritorială”, a declarat Steinmeier în cadrul unei conferințe de presă comună alături de omologul său francez Laurent Fabius și de premierul moldovean Iurie Leancă.

”Conflictul din Ucraina poate fi rezolvat doar prin diplomație și dialog, noi acum urmărim cu interes să se îndeplinească angajamentele luate în Acordul de la Geneva și am contactat reprezentanții de la OSCE trebuie să vedem cum putem să implementăm, cum putem să relansăm și să susținem Ucraina în acest sens, dar un lucru este sigur -vedem că în fiecare zi care trece sunt ocupate tot mai multe clădiri publice și acest lucru îngreunează, de fapt, tot mai mult rezolvarea conflictului”, a continuat șeful diplomației germane

Omologul său german, Laurent Fabius, a menționat că, ”în contextul situației din Ucraina între Republica Moldova și Rusia se înregistrează o situație dificilă”.

”Această criză trebuie depășită, iar Moldova trebuie să aibă relații bune cu Rusia. Uniunea Europeană trebuie să aibă relații bune cu Rusia”, a punctat Fabius.

CITIȚI ȘI...