MH370: Căutările avionului pe coastele de sud-est ale Australiei au fost în zadar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Semnalele sonore detectate la începutul lui aprilie în sudul Oceanului Indian nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut la 8 martie, a declarat joi, la CNN, Michael Dean, un oficial al Marinei americane, care participă la căutări.

Potrivit lui, s-a stabilit că semnalele au fost emise de o altă sursă, care nu are nicio legătură cu avionul ce a dispărut la puţin timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing.

Centrul de coordonare internaţională a cercetărilor, cu sediul în Australia, a confirmat informaţia: „Putem afirma de acum că această zonă nu este locul unde s-a prăbuşit zborul MH370”.

Citește și: (FOTO și VIDEO) Malaysia Airlines 370: 7 întrebări fără răspuns

Sondarea fundului oceanului cu un robot submarin în locul în care au fost înregistrate aceste emisii – despre care se credea că provin de la cutiile negre – s-a dovedit infructuoasă, potrivit Centrului de coordonare internaţională a căutărilor (JACC), cu sediul în Australia.

Nava australiană Ocean Shield care transporta robotul submarin american Bluefin-21 a părăsit zona după ce a parcurs 850 km2 din Oceanul Indian pentru a încerca să localizeze epava Boeing 777 dispărut la 8 martie cu 239 persoane la bord.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...