(FOTO și VIDEO) Malaysia Airlines 370: 7 întrebări fără răspuns

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile malaeziene spun că aeronava Boeieng 777 MH370 s-a prăbușit în sudul Oceanului Indian, la 1500 de km în sud-vestul Australiei, dar nimeni nu poate explica de ce avionul a ajuns acolo, de vreme ce el ar fi trebuit să ajungă la Beijing, adică la aproximativ 7000 de km spre nord.

1

Iar neclaritățile sunt departe de a se opri aici, întrebările apărute în urma dispariției aeronavei fiind extrem de multe:

1. De ce exact în momentul în care Boeing 777 părăsea spațiul aerian malezian și intra în cel vietnamez, acesta a dispărut de pe radare?

2

2. De ce au fost deconectate transponderul (sistemul care transmite date cheie despre avion, cum ar fi numărul cursei, viteza, altitudinea și localizarea) și ACARS (oferă date complete către turnul de control despre ce se întâmplă la bord)?

3. De ce aeronava nu a fost detectată de radarele civile? Orice destinația ar fi urmat, era aproape imposibil ca avionul să nu fie detectat dacă piloții nu ar fi evitat deliberat radarele.

4. Cum a ajuns în Strâmtoarea Malacca și de ce ar fi urmat cursul spre sud-est, pe o distanță de aproape 4000 de km?

3

5. Cum e posibil ca în condițiile de securitate ale secolului XXI, la bordul unei aeronave să ajungă două persoane care folosesc pașapoarte furate? Este vorba despre doi iranieni, care ar fi urmat să ajungă în Europa și despre care se spune că ar fi folosit identități false.

6. Care era localizare aeronavei la ora 8:11 dimineața, în ziua de 8 martie? De ce premierul malaezian a refuzat să ofere informații în acest sens în conferința de presă de pe 18 martie?

7. Cum rămâne cu căutările din Marea Andaman (nordul Malaeziei, la aproximativ 5000 de km de presupusul loc al prăbușirii)? Și autoritățile thailandeze declarau la 19 martie că radarele ar fi reperat aeronava în acea zonă.

4

Mai jos puteți vedea și un material video al celor de la CNN, cu câteva dintre momentele cheie după dispariția avionului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...