MAEIE: Delegația lui Rogozin a încercat să transporte la Moscova liste cu semnături privind recunoașterea ”independenței Transnistriei”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că Dmitri Rogozin și delegația alături de care a vizitat Tiraspolul ar fi încercat să se întoarcă la Moscova cu unele cutii conținând ”liste cu semnături pentru recunoașterea Transnistriei”.

Diplomația de la Chișinău anunță într-un comunicat de presă că ”materialele respective au fost reținute de organele competente ale Republicii Moldova pentru a analiza legalitatea acestora în conformitate cu legislația în vigoare”.

Totodată, MAEIE, subliniază că ”vizita privată în Republica Moldova a vicepremierului rus D. Rogozin, care a fost însoţit de un grup de deputaţi ai Dumei de Stat a Adunării Federale şi de un membru al Guvernului, nu a trecut fără declaraţii cu caracter provocator la adresa Republicii Moldova”.

Citește și: (FOTO) Rogozin, amenințare la adresa României: Vă vom arăta noi

”În pofida mesajelor transmise părţii ruse pe calea diplomatică în ajunul acestei vizite de a se abţine de la declaraţii care ar putea prejudicia relaţiile bilaterale, demnitarul rus, pentru a câta oară, şi-a permis aprecieri şi comentarii eronate vizavi de alegerea suverană de dezvoltare a ţării noastre”, se mai arată în comunicatul diplomației de la Chișinău.

”Atragem atenţia asupra faptului că, acţiunile şi declaraţiile lui D. Rogozin din ultima perioada sunt contraproductive şi nu contribuie la avansarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean”, încheie MAEIE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...