(FOTO) Rogozin, amenințare la adresa României: Vă vom arăta noi

by Genko Genko

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, continuă retorica sa obișnuită, din ultimele zile.

După o întreagă epopee legată de aeronava sa, care ar fi fost interzisă în spațiile aeriene ale Ucrainei și României, acesta s-a dat din nou în spectacol.

Și de data aceasta a folosit Twitter-ul, rețea de socializare de unde a lansat un atac extrem de dur la adresa României. ”Da, domnilor români, vă vom arăta noi în curând, cine sunteți și ce credem despre voi”, a scris acesta pe Twitter, la câteva ore după ce ajunsese la Moscova.

Epopeea lui Dmitri Rogozin a început în jurul prânzului, când vicepremierul rus a postat primul mesaj pe Twitter, prin care anunța că România a interzis aeronavei cu care urma să se întoarcă la Moscova să-i survoleze spațiul aerian. El a ținut să precizeze că data viitoare va veni cu ”bombardierul”.

La 13:40, când Rogozin se îmbarca în cursa de linie Chișinău-Moscova, acesta a scris un nou mesaj, prin care anunța că ”vă zbura”, neținând cont de ”interdicții”. Menționăm că zborul S7 158, care trebuia să decoleze la 13:20 s-a reținut 27 de minute, probabil pentru a-l aștepta pe oficial.

Capture La 15:52, când ajunsese deja la Moscova, Rogozin continua spectacolul. De această dată scria că avionul a fost întors din drum de către ucraineni.

La 15:58, Rogozin postează o poză din fața aeroportului Domodedovo, mândrindu-se nevoie mare că a ”păcălit hunta ucraineană”.

Menționăm că aeronava Yak-42, la bordul căreia scria Rogozin că se află și că atât Ucraina cât și România i-ar fi interzis să le survoleze spațiul aerian, chiar s-a ridicat de la sol și a intrat în spațiul ucrainean, dar a făcut cale întoarsă și a aterizat pe aeroportul Chișinău.

10304645_304651129690743_4504592635297739052_n

Amintim că Rogozin s-a dat în spectacol și când a sosit la Chișinău, el declarând atunci că Ucraina nu ar fi permis aeronavei cu care se deplasa să-i survoleze spațiul aerian, avionul sosind astfel prin spațiul aerian român. Atunci, autoritățile de la Kiev au negat că ar fi interzis aeronavei lui Rogozin să zboare prin Ucraina.

Citește și: Reacția României la declarația lui Rogozin cum că i s-ar fi interzis să survoleze spațiul său aerian

CITIȚI ȘI...