Jobul de 100.000 de dolari pe an, pe care mai nimeni nu îl vrea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi bărbaţi care strâng gunoiul din New York, SUA, câştigă 100.000 de dolari pe an.

Munca lor este una solicitantă, mai ales că au găsit lucruri dubioase în pubele şi au fost atacaţi de câteva ori de oameni beţi.

Programul este de la 7 seara până la 3 dimineaţa, însă câştigă foarte mulţi bani. Molina a primit anul trecut 112.000 de dolari, el fiind şoferul unei maşini de gunoi, iar ajutorul său, Sankar, a obţinut 100.000 de dolari în 2015.

Ei lucrează la compania privată Crown Container, deţinută de David şi Jerry Antonacci, iar salariul lor a crescut constant în ultimii 8 ani.

CNN Money relatează că Molina a renunţat să mai meargă la şcoală când era în clasa a 10-a. El a menţionat că s-a angajat pe un salariu anual de 80.000 de dolari.

Şi Sankar s-a lăsat de şcoală înainte de a emigra din Gyuana în SUA acum 20 de ani.

Iar în prezent cei doi câştigă mai mulţi bani decât alţi gunoieri. Salariul anual mediu în acest domeniu este de 40.000 de dolari, potrivit datelor oficiale.

Mai mult, Sankar remarcă faptul că mulţi absolvenţi de facultate au un salariu mai mic decât el.

Unul dintre motive este că e foarte greu să găseşti pe cineva care să lucreze ca gunoier. Angajatorii nu găsesc şoferi de camioane calificaţi, dar nici persoane dornice să strângă resturile de pe stradă ori mecanici.

David Antonacci arată că au aplicat 50 de persoane la unul dintre anunţurile sale de angajare. Dintre aceştia, doar patru aveau atestat de şofer profesionist, însă toţi au avut probleme cu legea, aşa că nu a putut să angajeze pe niciunul dintre ei.

Situaţia se regăseşte şi la alte companii. De exemplu, Kathy Morris, care conduce o firmă de colectat gunoaie din Davenport, Iowa, arată că a decis să crească salariile pentru ca să-şi păstreze angajaţii, care câştigă acum 50.000 de dolari pe an.

Muncă multă, bani pe măsură

Molina şi Sankar muncesc între 55 şi 60 de ore pe săptămână, iar treaba lor este adesea istovitoare, având în vedere că ridică în fiecare noapte saci grei cu gunoi şi îi aruncă în maşină.

Dar au şi beneficii, cele mai importante fiind cele financiare. Pe lângă salariul substanţial, ei au asigurare medicală şi 400.000 de dolari în fondul de pensie. Ba mai mult, dacă vor pleca din companie, au dreptul la salarii compensatorii.

Cu toate acestea, americanii nu se înghesuie să devină gunoieri, din cauza condiţiilor şi naturii jobului, încheie CNN Money.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...