JO 2016: TOP 10 cei mai medaliați sportivi la Rio

JO 2016: TOP 10 cei mai medaliați sportivi la Rio

Jocurile Olimpice de la Rio s-au încheiat duminică, iar Statele Unite ale Americii au câștigat detașat în clasamentul pe medalii.

Succesul delegației americane se explică și prin prestația individuală a sportivilor din această țară. Unii dintre ei au obținut chiar și 6 distincții în probele în care au fost angrenați.

Este cazul lui Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 28 de medalii cucerite la cele 4 Olimpiade la care a participat.

Phelps a câștigat la Rio 6 medalii, dintre care 5 de aur și una de argint. Înotătorul american a ajuns astfel la 23 de medalii de aur, 3 de argint și una de bronz, anunțându-și retragerea din cariera sportivă. Phelps a câștigat distincțiile în probele individuale și cu echipa la „fluture”, „liber” și „mixt”.

Pe locul 2 în topul medaliaților se află tot o sportivă din SUA care a evoluat la natație. Katie Ledecky a câștigat 4 medalii de aur și una de argint, toate în probele de liber, la individual și alături de echipă.

Simon Biles, noua vedetă a gimnasticii feminine, a câștigat aurul cu echipa, la individual compus, sărituri și sol, iar la bârnă a obținut bronzul.

Este interesant că un top 10 al celor mai medaliați sportivi la Rio este dominat americani, în număr de 6, mai regăsindu-se aici un britanic, un jamaican și două unguroaice.

Iată cum arată top 10 ale celor mai medaliați sportivi în funcție de valoarea medaliilor obținute:

loitre

Iată cum arată top 10 în funcție de numărul de medalii obținute:

treoil

0