Ion Ceban dă vina pe Maia Sandu pentru eșecul de la referendum; Ce spune despre cele 9 milioane de lei aruncate în vânt

Ion Ceban dă vina pe Maia Sandu pentru eșecul de la referendum; Ce spune despre cele 9 milioane de lei aruncate în vânt

Cei care au boicotat referendumul de demitere a primarului suspendat Dorin Chirtoacă preferă să meargă pe străzi sparte, să achite facturi majore și să li se furnizeze copiilor hrană alterată la grădinițe, astfel, de astăzi Capitala trece în mâinile Partidului Democrat, iar pentru aceasta se face vinovată lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu. Cel puțin asta susține socialistul Ion Ceban, după ce referendumul de demisie a primarului Dorin Chirtoacă a eșuat.

,,Mulțumim sincer tuturor celor care au participat la acest referendum. Cei care au preferat să rămână acasă înseamnă că le place să meargă pe străzi sparte, să achite facturi majorate, să li se furnizeze hrană alterată la grădinițe copiilor etc…e voința lor. Capitală de azi trece pe mână PD și politic cât nu s-ar scuză Maia Sandu – e vina ei”, a reacţionat Ceban.

Acesta afirmă că primarul Chirtoaca cum a fost ,,o păpușă șantajabilă așa va rămâne, nu mai pupă Primăria, decât într-un singur caz, demisia și în cadrul unor noi alegeri”.

Învinuiți că au irosit 9 milioane de lei, Ceban anunță că banii vor fi întorși ,,împreună cu miliardele furate de hoții din guvernările ce s-au perindat din 2009 încoace, mai devreme sau mai târziu”.

Referendumul de demisie a primarului general Dorin Chirtoacă a eșuat, după ce la urnele de vot s-au prezentat 110,502 de locuitori ai municipiului Chișinău, adică 17,5% din alegători, în condițiile în care pentru validarea referendumului este necesară prezența a 33,3%.

Din totalul celor 110,500 alegători care au votat, 61,552 de alegători sau 55,7% sunt femei, iar 48,950 sau 44,3 – bărbați.

Alegătorii din sectorul Botanica al capitalei s-au prezentat în proporție de 22,11%, cei din sectorul Rîșcani – 20,72%, cei din sectorul Centru – 18,11%, sectorul Buiucani – 17,31%, Ciocana – 15,87% , în timp ce alegătorii din suburbii s-au prezentat în proporție de 10,30%.

0