Investitori americani din Ucraina și România, atrași în Republica Moldova

by Genko Genko

SUA vor susține în continuare Republica Moldova prin implementarea proiectelor, inclusiv prin atragerea companiilor americane prezente pe piaţa din Ucraina și România. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul adjunct al Departamentului de comerț al SUA, Bruce Andrews, în cadrul întrevederii cu viceministrul Economiei al Republicii Moldova Tudor Copac.

Oficialul american a declarat că SUA vor susține țara noastră prin implementarea proiectelor comune de diversificare a resurselor energetice, promovarea produselor moldoveneşti pe pieţele de desfacere din SUA, precum și atragerea investiţiilor americane în economia Moldovei.

În cadrul întrevederii, oficialii au remarcat dinamica ascendentă a relațiilor bilaterale moldo-americane, subliniind necesitatea menținerii acestui trend pozitiv.

Totodată, oficialii au pledat asupra organizării în luna iulie, la Chișinău, a următoarei reuniuni a Comisiei mixte de cooperare comercial-economică moldo-americane.

Viceministrul Economiei a mulțumit pentru asistența constantă oferită țării noastre, subliniind importanța consolidării relațiilor comercial – economice și de prietenie între Moldova și SUA.

Menționăm că Statele Unite ale Americii deţin locul pe locul 5 după investițiile în capitalul social din țara noastră.

CITIȚI ȘI...