Astăzi, de Ziua Europei, mii de cărți vor fi distribuite gratis în Chișinău

by Genko Genko

Astăzi, de Ziua Europei, trecătorii pietonalei din centrul Chișinăului vor putea lua acasă cărți în mod gratuit. În acest sens, mii de cărți vor fi puse la dispoziția chișinăuienilor, totuși, acasă va putea fi luat nu mai mult de un volum de fiecare carte.

Inițiativa face parte din campania „Unirea înseamnă:” și este pusă în practică de către „Tinerii Moldovei”.

„Peste Prut (de altfel ca în toată Europa), toată beletristica și cărțile de specialitate se găsesc în limba de studiu a elevilor, studenților și experților. Unirea înseamnă literatură în limba maternă, acesta este motivul pentru care de Ziua Europei, vor oferi o carte la alegere fiecărui chișinăuian care va ieși la o plimbare pe strada pietonală” a declara Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Organizatorii evenimentului își doresc ca cititul în spații publice să devină o obişnuinţă pentru locuitorii capitalei, așa cum este în Vest și îi îndeamnă pe toți să ia o chitară, o pătură, niște fructe sau chiar o carte pe care să o transmită altcuiva și să vină împreună pentru o seară liniștită și plină de lectură și cântece de la ora 16.00 până la Apus pe strada pietonală Diordiță.

CITIȚI ȘI...