Întreprinderile din Donețk intenționează să protesteze împotriva teroriștilor „Republicii Populare Donețk”

by Genko Genko

Marți au început să parvină cereri din partea sindicatelor, pentru desfășurarea unui „protest de avertizare” intitulat „Donbas fără arme”. Mai multe întreprinderi din Donețk susțin astfel inițiativa omului de afaceri, Rinat Ahmetov, de a condamna acțiunile ilegale ale separatiștilor, care poartă arme letale, poartă cagule și terorizează populația pașnică.

Despre asta a anunțat, în cadrul unui briefing, primarul Donețkului Alexandr Lukiancenko, relatează „OstroV”.

„Vor avea loc proteste la majoritatea întreprinderilor din oraș”, a spus primarul, menționând că încă nu cunoaște numărul lor exact.

Totodată, Lukiancenko nu și-a expus părerea referitor la propunerea lui Ahmetov.

„Probabil, inițiativa a fost precedată de incidentul de ieri, când a fost capturată calea ferată din Donețk, ce are urmări negative nu doar pentru teritoriul Donețkului, pentru regiunea Donețk, ci și pentru întreg sud-estul țării, întrucât CFD (Căile Ferate din Donețk) este cea mai mare din Ucraina după volumul de mărfuri transportat”, a declarat edilul.

Prin intermediul CFD, combinatele metalurgice obțin materie primă, a amintit Lukiancenko: „Iar perturbările în funcționarea lor (căilor ferate) pot duce la stoparea producerii. Asta ar fi o lovitură puternică asupra economiei orașului, iar zeci de mii de oameni și-ar pierde locurile de muncă”.

Urmăriți declarația lui Rinat Ahmetov, referitor la evenimentele din Donbas.

CITIȚI ȘI...