INI şi ANSA au ridicat 1,2 tone de mezeluri de la un producător din Ialoveni. Ce nereguli au depistat oamenii legii

INI şi ANSA au ridicat 1,2 tone de mezeluri de la un producător din Ialoveni. Ce nereguli au depistat oamenii legii

Peste o tonă de mezeluri au fost ridicate de oamenii legii de la o întreprindere de producere a mezelurilor şi afumăturilor din raionul Ialoveni până la obţinerea investigaţiilor de laborator. Asta după ce, ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat un control inopinat agentului economic.

Oamenii legii au depistat încălcări grave, privind regulile și normele sanitare, mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, în secția de producere și secțiile auxiliare lipsește parțial sistemul de ventilare, divergență între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție, fapt ce denotă că marfa era transportată și ulterior comercializată cu încasarea mijloacelor bănești în numerar. De asemenea, au fost depistate mezeluri în lipsa marcajului și datei fabricării.

Astfel, polițiștii au ridicat 1.205 kg de mezeluri, până la obținerea investigațiilor de laborator.

În privința factorilor de decizie au fost întocmite procese verbale cu privire la contravenție pentru încălcarea regulilor şi normelor sanitar veterinare încălcarea regulilor şi a normelor sanitar-igienice şi sanitar-antiepidemice. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile se sancţionează cu amendă de la 450 la 1.200 de lei.

0