Năstase reacționează la condamnarea lui Platon: Republica Moldova va fi condamnată într-o zi la CEDO, în acest dosar

Năstase reacționează la condamnarea lui Platon: Republica Moldova va fi condamnată într-o zi la CEDO, în acest dosar

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că Republica Moldova va fi condamnată într-o zi la CEDO în dosarul Platon. Reacția vine după ce controversatul om de afaceri a fost condamnat astăzi la 18 ani de închisoare.

Potrivit lui Năstase, din toți cei implicați în „spălătoria rusească”, oligarhul Vladimir Plahotniuc l-a ales pentru condamnare pe Platon, care este „cel mai periculos pentru siguranța sa”.

„În 2013 îi deconspiram pe Plahotniuc și Platon ca beneficiari ai spălătoriei rusești de zeci de miliarde de dolari realizată în paralel cu atacurile raider cu complicitatea lui Tănase, Muruianu, Colenco, Poalelungi, Draguțan, Harunjen, Pleșca, Zubco, Gurin și atâția zişi judecători, executori, procurori. Din toți ăștia, Plahotniuc l-a ales pe cel mai periculos pentru siguranța sa, pe Platon, să-l condamne și să preia proprietățile acestuia pentru sine, nu pentru țară,, să-și facă capital și PR politic la sărbători sfinte, călcând în copitele sale murdare Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Constituția și Codurile țării”, a reacționat Năstase.

În context, liderul PPDA spune că Republica Moldova va fi condamnată zi la CEDO, în dosarul Platon.

Citește și: Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de pușcărie

„Pentru dezmățul lui Plahotniuc din justiție niște mici și niște boico vor fi avansați la curți mai înalte, iar Moldova va fi condamnată într-o zi la CEDO. Și va plăti pentru mizeriile lui Plahotniuc, pe care gândul la o justiție corectă și echitabilă îl înspăimântă, mai spune Andrei Năstase.

Amintim că, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de pușcărie, fiind privat și de dreptul de a ocupa anumite funcții în sistemul bancar timp de 5 ani.

0