(VIDEO) Două grupări specializate în contrabandă, anihilate de procurori și vameși

(VIDEO) Două grupări specializate în contrabandă, anihilate de procurori și vameși

Două grupări care introduceau pe teritoriul Republicii Moldova tone de marfă de contrabandă, au fost anihilate de ofițerii serviciilor specializate ale Vămii și procurori. Lotul găsit în cadrul perchezițiilor se ridică la un milion și jumătate de lei.

Grupările au fost filate vreme de patru luni. În cadrul perchezițiilor desfășurate la depozitele deținute de către liderii rețelelor, anchetatorii au găsit mai multe loturi de mărfuri de larg consum (articole vestimentare și încălțăminte), valoarea totală a cărora se ridică la circa 1,5 milioane lei.

Totodată, la domiciliile suspecților au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicate blocuri de sistem și telefoane mobile care urmează a fi supuse expertizei informaționale.

Potrivit informațiilor preliminare, marfa era cumpărată din Turcia, transportate pe cale maritimă în portul din Odessa, Ucraina, iar ulterior, adusă în Republica Moldova prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

În total au fost reținuți cinci suspecți în acest caz. Ei au fost arestați pentru 30 de zile.

Investigațiile continuă pentru a depista toate persoanele implicate în schema infracțională.

Bănuiții riscă până la 10 ani de pușcărie.

0