(FOTO) Micul dejun în 25 de țări din întreaga lume; Ce se mănâncă dimineața

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Astăzi ne-am propus să vă oferim o călătorie în jurul lumii mai deosebită: vom încerca să mergem într-o călătorie culinară, unde vom avea ocazia să vedem ce mănâncă la micul dejun cele mai îndepărtate ţări ale lumii. Vom vedea cu ce masă îşi încep ziua americanii, care preferă clătitele, ouăle şi şunca; japonezii care-şi asigură forţele necesare pentru o zi grea de muncă cu supă miso, orez alb şi legume. Mergând mai aproape de noi, în Europa, vom vedea că nemţii pun mare preţ pe un mic dejun bogat în calorii, mâncând ouă, pâine albă şi cârnaţi împreună cu cafeaua de dimineaţă.

În foto şi vide de mai jos, care durează doar un minut și jumătate, vom avea ocazia să facem cunoştinţă nu numai obiceiurile culinare ale fiecărei țări, dar, de asemenea şi cu cultura acestora, obiceiuri și tradiţiile alimentare.

1. Anglia
Cârnaţi, şuncă, ouă, roşii la grătar, ciuperci şi pâine prăjită.

slide_296666_2432451_free

2. Cuba
Cafea cu lapte cu un vârf de lingură de sare şi pâine prăjit în unt topit.

slide_296666_2432452_free

3.  Maroc
Diferite feluri de pâine cu gem și unt, printre care clătite numite Baghir făcute din făină de griș, iar deasupra la toate acestea se toarnă puţin ulei de măsline

slide_296666_2432453_free

4. Portugalia
Portughezii se mulţumesc la micul dejun doar cu conuri cu diferite feluri de umpluturi şi cafea
slide_296666_2432454_free

5. Australia
Australienii preferă la prima masă a zilei fulgi de porumb, Vegemite, o cremă sărată făcut din extract de drojdie, care se întinde pe pâine şi ceva de băut.
slide_296666_2432455_free

6. Brazilia
Ţara cu cei mai mulţi jucători de fotbal profesionişti din lume, dar care are în palmares şi cele mai multe Cupe Mondiale, cinci la număr, mănâncă la micul dejun pâine, brânză, şuncă şi la sfârşit careva fructe.
slide_296666_2432456_free

7. Italia
Italienii preferă la micul dejun capucino ori cafea cu un corn sau alte produse de patiserie, luat de obicei la bar şi uneori acasă.

slide_296666_2432457_free

8. Germania
Nemţilor le place să se alimenteze bine dimineaţa, de aceea optează pentru un mic dejun bogat, alcătuit din brânză nemţească, ouă fierte tari, cârnaţi, pâine prăjită şi cafea tare.

slide_296666_2432458_free

9. SUA
Americanii sunt cunoscuţi drept mari iubitori de mâncare, aşa că nu puteau face excepţie nici la micul dejun. Acesta de obicei este alcătuit din şuncă, ouă prăjite, clătite cu sirop şi afine.

slide_296666_2432459_free

10. Franţa
Francezii mănâncă dimineaţa cornuri umplute cu ciocolată sau gem şi cafea.

slide_296666_2432460_free

11. Argentina
Argentinienii au specialităţile lor, specifice Americii de Sud, printre care dulcele de leche – un caramel gros, consistent și foarte dulce, obișnuit din lapte, care. este însoțită de un croasant tipic, numit „facturas.”

slide_296666_2432461_free
12. Canada
La canadieni, micul dejun seamănă mai degrabă cu un prânz copios, alcătuit din ouă prăjite sau fierte cu cartofi, carne, varză și pâine prăjită.
slide_296666_2432462_free
13. Mexic
Ceea ce vedeţi în poză este micul dejun mexican, alcătuit în mod normal din nachos, brânză, fasole și carne. Ei mai mănâncă şi chipsuri tortilla şi brânzeturi, toate evident picante. Sună bine, dar totuşi pare prea mult pentru noi.
slide_296666_2432463_free

14. Thailanda
Thailandezii au pe post de mic dejun un fel terci supă bogat în diverse feluri de carne.
slide_296666_2432464_free

15. Bolivia
Bolivienii mănâncă la micul dejun saltenas, care sunt nişte pateuri asemănătoare cu empandasul specific ţărilor sud-americane. În general, aceste saltenas sunt umplute cu legume sau carne şi sunt uşor îndulcite cu zahăr.
slide_296666_2432465_free

16. Egipt
Fūl Medames este denumirea unui preparat tradiţional egiptean care se consumă la micul dejun. Acesta constă într-un mixt de legume (mazăre, năut şi linte), asezonat cu legume murate şi seminţe de arugula (sau, pe româneşte, voinicică).
slide_296666_2432466_free

17. Japonia
Scăzut în calorii, micul dejun japonez conţine supă miso (o supă din diverse legume – soia, orez brun sau orz fermentat), legume proaspete sau murate, alge, tofu, salată şi peşte crud. Japonezii îşi asigura astfel aportul de omega-3 din alge şi peste, fibrele din legumele proaspete sau murate, proteinele din peşte şi tofu.
slide_296666_2432467_free

18. China
Ora micului dejun în China este foarte timpurie. În majoritatea zonelor, mâncărurile consumate sunt aceleaşi cu cele folosite şi la celelalte mese ale zilei. Asta înseamnă în principal grâu sau orez, care este suplimentat cu legume prăjite în cantităţi mici şi cu preparate din carne. Ceaiul este băut pe parcursul zilei, nu la mese.
slide_296666_2432468_free
19. Pakistan
Khichdi este preparatul care se consumă la micul dejun din Pakistan cel mai des. Este compus din linte şi orez integral gătite împreună şi condimentate după gust, servite alături de legume proaspete sau murate sau cu iaurt. Tot la micul dejun se mănâncă şi Ṣāj, care este pâine sub formă plată, care de obicei se mănâncă dimineaţa în mai multe ţări arabe.
slide_296666_2432469_free

20. India
Aici se servesc cartofi copţi cu rozmarin, linte, cârnat vegetarian, o omletă din tofu şi pâine prăjită cu banane şi piper. Micul dejun variază foarte mult, de la zonă la zonă, dar se păstrează, totuşi, calea vegetariană.
playa-de-las-americas

21. Estonia
Estonienii nu sunt deloc pretenţioşi în privinţa mucului dejun, aşa că se mulţumesc cu pâine prăjită cu brânză. Nu la fel se poate spune despre celelalte mese ale lor, care sunt foarte sofisticate, majoritatea fiind servite în sânge. Din punct de vedere culinar, Estonia poate fi numită ţara vampirilor.
slide_296666_2432470_free

22. Ghana
Cel mai popular fel de mâncare în această ţară africană este „waakye“, un fel de orez gătit cu fasole, care se găseşte şi de cumpărat la orice colţ de stradă.
slide_296666_2432471_free

23. Turcia
Tratamentul complet din Turcia implică o varietate de brânzeturi, unt, măsline, ouă, roşii, castraveţi, gem, miere şi carne picantă (nu foarte diferit de România, doar că mai adăugăm crenvurștii şi muştar din belşug).
slide_296666_2432472_free

24. Polonia
Pe plan local felul de mâncare este cunoscut sub numele de „Jajecznica“, micul dejun polonez tradiţional, care conţine omletă acoperită cu kielbasa (un cârnat special) şi însoţită de clătite din cartofi.
Lighthouse

25. Scoţia
Seamănă cu cel din Anglia (doar sunt tot din zonă), dar pe lângă felurile obişnuite britanice se mai serveşte şi o porţie de „haggis“ (un fel de budincă ce conţine organe de oaie amestecate cu ceapă, ovăz, condimente şi sare, fierte şi tocate; seamănă cu drobul românesc).
playa-de-las-americas


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...