(VIDEO) Imnul Golanilor 2.0 – După 27 de ani, Imnul Pieţei Universităţii a fost adaptat protestelor din Piaţa Victoriei

by Genko Genko

Imnul Golanilor, compus de regretatul Cristi Paturca şi fredonat în 1990 de zeci de mii de oameni în timpul manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii, a fost adaptat pentru noile proteste anticorupţie, la care au ieşit zilele acestea sute de mii de români din ţară şi din străinătate.

Andrei Dorian Duma nici nu era născut în 1990, când în Piaţa Universităţii răsuna celebrul refren compus pe versuri scrise de Vali Sterian şi care încorpora epitetele cu care fostul preşedinte Ion Iliescu îi jignise pe manifestanţii care protestau faţă de instaurarea noului său regim:

„Mai bine haimana,
Decât trădător,
Mai bine huligan,
Decât dictator,
Mai bine ‘golan’,
Decât activist,
Mai bine mort,
Decât comunist!”.

Iată că în 2017, Andrei s-a gândit să adapteze vechiul imn la noul conflict, generat de Liviu Dragnea, actualul lider al partidului înfiinţat de Iliescu, utilizând termenii cei mai folosiţi zilele acestea: hoţie, lege, valori, competenţă, nepotism sau soroşist.

„Mai bine huligan
Decât mincinos,
Mai bine animal,
Decât ticalos,
Mai bine ‘golan’,
Decât pupincurist,
Mai bine soroşist,
Decât comunist!”

„Dacă tot suntem huligani, animale şi golani, hai să ne asumăm condiţia în mod artistic. Clarificare: termenul ‘soroşist’ este un rezumat ironic al tuturor acuzaţiilor absurde pe care le-am primit: plătiţi de Soros, manipulaţi, iradiaţi cu unde psihotronice de 7 wati, iohannişti etc. Pentru o versiune politically-corect, înlocuiţi cu ‘derbedeu’, sună bine şi aşa”, a explicat pe Facebook Andrei.

Ce şanse are Imnul Golanilor 2.0 să devină imnul Pieţei Victoriei vom vedea în zilele următoare, pentru că protestele continuă în faţa Guvernului.
[youtube link=”https://youtu.be/lSlUW5Imylc?list=PL_WQqsy3jWIGK4UPdrDSRtvfwQrzTZgYY” width=”590″ height=”315″]

CITIȚI ȘI...