I-a promis că va primi permise de conducere în schimbul a 1.000 de euro: Un bărbat din Taraclia, reţinut

I-a promis că va primi permise de conducere în schimbul a 1.000 de euro: Un bărbat din Taraclia, reţinut

Un tânăr din raionul Taraclia a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență.

Cazul a ajuns în vizorul DGT „Sud” a CNA după ce denunțătorul a invocat faptul că, suspectul împreună cu o persoană necunoscută, ar fi pretins inițial 4,500 de lei pentru înmatricularea la școala auto, apoi încă 1,000 de euro pentru promovarea examenului teoretic și practic. Cei doi susțineau că pot influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto, în vederea eliberării permisului de conducere pentru categoriile „B” și „C”.

Urmare a măsurilor speciale de investigație şi acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. După reținere a fost efectuată percheziția corporală a bănuitului, în cadrul căreia sumele de 600 de euro şi 600 de lei, bani transmiși sub controlul CNA, au fost predați benevol.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare.

În prezent, sub conducerea procurorilor anticorupție, se întreprind acțiuni în vederea documentării activității infracționale a bănuitului.

0