„Hai, Moldova”: 24 septembrie 2016 ziua marei curățenii în Chișinău

„Hai, Moldova”: 24 septembrie 2016 ziua marei curățenii în Chișinău

Pe 24 septembrie 2016 în municipiul Chișinău va avea loc cea de-a treia campanie de curățenie “Hai, Moldova”. Acțiunea va cuprinde orașul Chișinău și suburbiile municipiului. Evenimentul va avea loc simultan în Republica Moldova și România.

“Hai Moldova” este un eveniment simbol al voluntariatului în Republica Moldova, așa că ne bucurăm să îl relansăm, cu ajutorul echipei din România. Începem un parteneriat ce va dura minimum 2 ani, care va însemna atât proiecte de curățenie, dar și lansarea aplicației de raportare a deșeurilor “Let’s Do It!” adaptată la legislația locală. Ne propunem ca, după Ziua de Curățenie, aceasta să devină un instrument eficient, folosit la nivel național pentru a curăța Moldova de deșeuri”, a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let’s Do It, Romania!”.

România va oferi întregul suport tehnic pentru echipa “Hai Moldova!”, de la dezvoltarea site-ului “Hai Moldova!” la Harta Deșeurilor, care va fi realizată cu ajutorul aplicației de raportare a deșeurilor “Let’s Do It!”, lansată în urmă cu un an în România. Susținerea din partea “Let’s Do It, Romania!” nu va fi cuprinde doar Ziua de Curățenie de pe 24 septembrie, ci va continua și după această zi, printr-o campanie de educare a elevilor în școlile din municipiul Chișinău.

Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată prin intermediul aplicației “Let’s Do It!”. Începând cu 15 august, voluntarii “Hai Moldova!” sunt invitați să descarce gratuit aplicația de mobil, disponibilă pentru IPhone și Android și să raporteze zone cu deșeuri ce vor fi curățate pe 24 septembrie.

Luna septembrie va fi Luna Curățeniei în Republica Moldova, așa cum va fi și în România. Luna Curățeniei va însemna training-uri și ateliere de reutilizare creativă în școli si universități, proiecții de film documentar despre deșeuri în 27 localități din municipiul Chișinău. De asemenea, în luna septembrie va fi organizată și o campanie de colectare de haine în 8 puncte din municipiul Chișinău, în vederea refolosirii acestora. Campania se va încheia cu Ziua de Curățenie de pe 24 septembrie.

0