George Simion a intrat în greva foamei la vama Sculeni

George Simion a intrat în greva foamei la vama Sculeni

Liderul unionist George Simion, care are din nou interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, a intrat în greva foamei la vama Sculeni.

După ce a încercat să ajungă în Republica Moldova, polițiștii de frontieră l-au anunțat că are interdicție de a intra în țară. Simion a anunțat pe pagina sa de Facebook că noua interdicție a fost pusă pe 6 ianuarie curent. Totodată, acesta spune că Ministerul de Interne de la Chișinău se încurcă în detalii pe acest caz.

„Ministerul de Interne de la Chișinău se încurcă în minciuni privind abuzul comis. Ați văzut video din vamă cu polițistul, acuma ei zic de un proces care a fost pe 30 noiembrie. Țeapă: eu am fost și în decembrie și în ianuarie de mai multe ori la Chișinău. V-ați încurcat în date”, a anunțat cetățeanul român.

Acesta a transmis un mesaj către prim-ministrul Pavel Filip, în care îi cere să fie respectat dreptul european la libera circulație și de apărare.

Tânărul a rămas noaptea trecută la vama Sculeni, anunțând că intră în greva foamei.

„Am ajuns la vama Sculeni și nici aici nu se oprește acest abuz îndreptat împotriva mea (fără să fiu anunțat de nimeni mi s-a anulat dreptul la libera circulație) și a ideii Unirii. Voi intra aici pe loc în greva foamei până voi putea merge acasă, în Basarabia”, a anunțat Simion.

Ministerul român Afacerilor Externe anunță că Ambasada României a solicitat, conform procedurilor diplomatice, clarificări de la autoritățile Republicii Moldova cu privire la această situație. În urma demersurilor realizate, conducerea Biroului Migrație și Azil al Republicii Moldova a precizat că a contestat în justiție decizia din 18 septembrie 2015, dată de Curtea de Apel Chișinău, prin care fusese ridicată interdicția anterioară de intrare în Republica Moldova. Ulterior, Curtea de Apel a Republicii Moldova a decis în favoarea apelului introdus de Biroul Migrație și Azil.

Interdicția impusă de autoritățile de la Chișinău lui George Simion, expulzat pe 13 mai 2015 din Republica Moldova și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul acestui stat timp de cinci ani, a fost ridicată pe 18 septembrie 2015, în urma deciziei Curții de Apel din Chișinău. Instanța a decis cu acea ocazie că nu există motive pentru ca George Simion să fie declarat persona non-grata.

0