(FOTO) Super-alimentele lunii aprilie; Ce trebuie să pui în coşul de cumpărături în această lună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăvara se lasă aşteptată, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne intrăm în ritm. Pentru multă energie şi poftă de viaţă, avem la îndemână câteva alimente perfecte pentru această perioadă a anului.

Huffington Post a făcut lista superalimentelor lunii aprilie. Nu ne mai rămâne decât să le căutăm şi să le introducem în alimentaţia de zi cu zi.

Citeşte şi: Topul alimentelor care ajută să ai o vedere mai bună

1. Rubarba
Este o plantă originară din Asia, care a început să prindă din ce în ce mai mult teren şi în Europa, datorită proprietăţilor sale impresionante. Conţine catehina, un antioxidant important ce se găseşte şi în ceaiul verde, ciocolată şi vinul roşu. In plus, este o sursă foarte bună de vitamina C potasiu şi calciu. Este excelentă şi pentru persoanele care suferă de afecţiuni digestive.
Rubarba

2. Rucola
Este excelentă pentru conţinutul de vitamina A şi C şi conţine 16% din doza zilnică recomandată de calciu. Introdu-o în dietă şi îi vei simţi beneficiile din plin.
Rucola
Citeşte şi: Top 10 alimente pe care nu ar trebui să le ţii niciodată în frigider

3. Sparanghel
Este slab în calorii şi plin de nutrienţi: vitamina A, C, fier, potasiu şi proteine. S-a dovedit ştiinţific că luptă împotriva mai multor forme de cancer. Nu ai niciun motiv să nu-l consumi în această perioadă.
Sparanghel

4. Ceapa verde
Împreună cu usturoiul, ceapa este un aliment excelent, care protejează împotriva multor boli serioase. Conţinutul bogat în bioflavonoide şi sulf are efecte împotriva cancerului, iar quercetina luptă cu respiraţia urât mirositoare.
Ceapa verde
Citeşte şi: Care este adevăratul termen de valabilitate pentru cele mai comune alimente

5. Spanacul
Spanacul este o plantă pe care ai face bine să nu o ocoleşti primăvara. Nutrienţii pe care îi conţine nu pot fi adunaţi uşor din alte legume sau fructe. De la calciu până la vitaminele A şi C, acid folic şi luteină, spanacul are o gamă largă de substanţe bune de care ar fi păcat să nu profiţi acum cât îl găseşti proaspăt în piaţă.
Spanac
Pentru că are atât de mulţi nutrienţi spanacul este un ajutor important pentru păstrarea imunităţii organismului, pentru lupta cu diverse tipuri de cancer şi pentru îmbunătăţirea sistemului cardio-vascular. Spanacul conţine falvonoizi care neutralizează radicalii liberi şi previn apariţia cancerului de colon sau ovarian.

Citeşte şi: 5 alimente care îţi distrug somnul


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...