Filmul exploziei din centrul capitalei: Un bărbat a refuzat să achite zece pachete de țigări, iar celălalt trecea pe alături fiind răpus de explozie

Filmul exploziei din centrul capitalei: Un bărbat a refuzat să achite zece pachete de țigări, iar celălalt trecea pe alături fiind răpus de explozie

Explozia care a avut loc în această dimineață într-un magazin alimentar de la intersecția străzilor Alexei Mateevici cu Armenească a fost provocată de un chișinăuian în vârstă de 50 de ani, cu antecedente penale, după ce acesta a luat din magazin zece pachete de țigări pe care ar fi refuzat să le achite. Acesta, dar și un trecător care se afla pe trotuar, în fața magazinului, au decedat pe loc. Cea de-a doua victimă nu a fost deocamdată identificată.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a menționat în cadrul unui briefing de presă, obiectul care a produs deflagrația nu a fost deocamdată identificat.

Vedeți și: (VIDEO) Explozie în centrul capitalei. Două persoane au murit, iar alte două au fost rănite după explozia unei grenade

„Fiind efectuate lucrările la fața locului și din depozițiile unor martori s-a stabilit că unul dintre bărbații decedați, în jurul orei 11, a intrat într-un magazin alimentar de la intersecția străzilor vizate, a luat aproximativ zece pachete de țigări din magazin, a mers spre tejghea. La ieșire i s-a propus să achite prețul pentru aceste pachete de țigări, el a refuzat să achite țigările și, în acest moment, sau din mână sau din rucsacul pe care îl avea cu el a căzut un obiect explozibil care a explodat exact la ieșirea din magazinul despre care vorbim. Din informațiile primite de la fața locului, puterea de distrugere a obiectului explozibil a fost îndreptată spre strada din adiacentul incidentului unde la acel moment era un bărbat neidentificat, care la fel a fost răpus de elementul acela explozibil și a decedat la fața locului”, a menționat Pînzari.

Șeful IGP a mai menționat că apelul telefonic la operatorul 902 a parvenit la 11:08 și, imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă a Direcției de Poliției Chișinău, inclusiv șeful Direcției și Procurorul Chișinăului. La fel, conform procedurilor, la fața locului s-a deplasat și serviciul „BombTeh” al IGP.

„Colegii au raportat că adiacentul locului este în afara oricărui pericol”, a mai menționat Alexandru Pînzari, care a îndemnat presa să trateze corect și profesionist acest caz, iar „noi, Poliția, vom fi deschiși și vom veni toate detaliile care ne vor fi cunoscute”.

0