Filip acuză deputații din PSRM, PCRM și PLDM că „și-au băgat cozile la BEM”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul Pavel Filip acuză deputații care au înaintat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce și care a căzut luni din lipsă de cvorum în Parlament că „și-au băgat cozile la Banca de Economii”.

După ce Parlamentul, într-un minut, l-a salvat de demisie și a pus miliardul furat din băncile moldovenești pe umerii cetățenilor, Filip a explicat că, de fapt, autorii moțiunii de cenzură au fost cei care au furat de la BEM.

„Moțiunea de cenzură a fost înaintată de cei ale căror cozi sunt băgate în Banca de Economii. PSRM și PCRM, care au reprezentat o singură echipă înainte, sunt cei care au pus bazele primelor scheme de scoatere a banilor din BEM, atunci când această bancă a fost controlată și gestionată de ei. După aceasta, în 2009, cei din PLDM care au avut controlul total asupra BEM. Oare nu cineva din PLDM a beneficiat de banii de la BEM pentru a-și finanța posturile de televiziune, campaniile electorale. Atunci, deputații PLDM nu se preocupau că banii sunt puși pe umerii cetățenilor”, a declarat Filip.

Totodată, acesta a declarat că acum Cabinetul de miniștri pe care îl conduce încearcă să repare greșelile Guvernelor Leancă și Gaburici.

„Noi nu facem decât să executăm hotărârile de Guvern aprobate anterior. Sunt și o parte din precondițiile FMI. Chiar dacă nu ar fi fost precondiții, noi am fi procedat la fel, deoarece de asta are Republica Moldova”, a mai spus Filip.

De cealaltă parte, președintele fracțiunii PLDM califică acuzațiile lui Filip cum că deputații liberal-democrați au furat din BEM drept aberații.

„Mie mi se pare că cetățenii Republicii Moldova s-au săturat de aceste aberații. Cine în acea perioadă conducea și dirija Banca Națională, Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Consiliul Concurenței? Ai cui reprezentanți erau în fruntea acestor instituții? Cine era ministrul Economiei în acea perioadă? Iată întrebări la care ar trebui să dea răspuns Pavel Filip. Dacă ei consideră că reprezentanții PLDM au făcut unele inegalități, unde au fost aceste instituții, care trebuie să urmărească orice mișcare a banilor publici? Acum ceva timp, Drăguțanu și Chetraru încercau să ne convingă de la tribuna Parlamentului că banii nu au ieșit din țară și vor fi recuperați. PLDM consideră că prin asumarea acestei răspunderi, guvernarea încearcă să tergiverseze ancheta furtului miliardului”, a spus Tudor Deliu premierului Filip.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip a fost respinsă, luni, din lipsă de cvorum. Astfel, într-un minut Legislativul a decis să respingă moțiunea de cenzură și să pună miliardul furat pe umerii cetățenilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...