Facebook a întrecut capitalizarea de piaţă a uneia dintre cele mai mari bănci din lume

by Genko Genko

Acţiunile Facebook au urcat vineri cu până la 2%, la un nivel record, iar compania se află pe locul 10 în indicele american Standard&Poor’s 500, cu o capitalizare de 236,3 miliarde de dolari, peste cea de 231 miliarde de dolari a JP Morgan, cea mai mare bancă americană, relatează MarketWatch.

În ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare, titlurile Facebook au crescut cu 8,2%, astfel încât sunt pe cale să înregistreze cea mai mare creştere procentuală săptămânală după cea de 9,9% din săptămâna încheiată pe 25 iulie anul trecut.

Capitalizarea bursieră a operatorului reţei de socializare Facebook, listat la bursă în urmă cu mai puţin de trei ani, a urcat în această săptămână cu 17,83 de miliarde de dolari, la 236,3 miliarde de dolari, conform datelor FactSet.

Dacă titlurile Facebook ar fi făcut parte din Dow Jones Industrial Average, atunci compania ar fi fost a şaptea cea mai valoroasă în cadrul indicelui.

Profitul net al Facebook aproape s-a dublat anul trecut în comparaţie cu 2013, ajungând la 2,9 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 58%, la 12,46 de miliarde de dolari, datorită creşterii publicităţii pe platformele mobile.

Acţiunile Facebook au avansat cu 43% anul trecut, în timp ce creşterea indicelui Standard & Poor’s 500 s-a situat la 11%.

CITIȚI ȘI...