Blatter: CM 2018 din Rusia „va contribui la stabilizarea regiunii”

by Genko Genko

Președintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat vineri că este convins că Mondialul 2018 din Rusia, despre care unele personalități cer să fie boicotat, „va contribui la stabilizarea” regiunii, deoarece „fotbalul îi unește pe oameni”, informează AFP.

„Cupa Mondială 2018 va avea loc în Rusia, aceasta e sigur, ei lucrează mult, iar să boicotezi o Cupă Mondială sau orice altă manifestație sportivă nu a fost niciodată o soluție valabilă”, a afirmat Blatter în ultima zi a comitetului executiv al FIFA. El a asigurat că Mondialul din 2018 „va contribui la stabilizarea situației în această parte a Europei”.

„Dacă ne uităm la actuala hartă geopolitică, în Afganistan, Irak, Liban, Siria, Palestina… în toate aceste țări unde au fost conflicte, se joacă fotbal, inclusiv feminin. În Siria, echipa U-17 s-a calificat la Cupa Mondială din Chile. Asta arată clar ce poate fotbalul, fotbalul e respectat acolo fiindcă îi unește pe oameni și va fi la fel la Cupa Mondială” din Rusia, a adăugat el.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko, în vizită în Germania la începutul săptămânii, a lansat în ziarul Bild un apel la boicotarea Mondialului dacă Rusia nu-și retrage trupele din țara sa.

Joi, ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, membru al comitetului executiv al FIFA, a luat atitudine împotriva acestui boicot, subliniind că „sportul trebuie să fie deasupra politicii”.

CITIȚI ȘI...