Două mii de euro pentru prelungirea arendei unui magazin din Anenii-Noi. Președintele comisiei funciare și complicele său, cercetați penal

Două mii de euro pentru prelungirea arendei unui magazin din Anenii-Noi. Președintele comisiei funciare și complicele său, cercetați penal

Două mii de euro ar fi cerut un bărbat din Anenii-Noi de la proprietarul unui magazin din localitate, luat în arendă de la Primărie, pentru a-l ajuta să-și prelungească relațiile de arendă funciară și contractul cu autoritatea locală. Potrivit declarantului, bănuitul i-ar fi cerut banii, susținând că ar avea influență asupra președintelui Comisiei funciare din cadrul Consiliului și că-l poate determina pe acesta să emită o decizie favorabilă, iar ulterior să obțină semnarea contractului cu Primăria.

Din spusele denunţătorului, intermediarul nu s-ar fi ţinut de cuvânt şi nu ar fi soluţionat problema până la capăt. Acesta susţine că a avut discuţii pe marginea subiectului menţionat atât cu intermediarul, cât şi cu preşedintele Comisiei, care i-ar fi dat asigurări că va primi toate actele, însă, în final, s-a ales doar cu o parte din ele. Atunci când a solicitat întregul pachet de documente, i s-ar fi cerut o sumă mai mare, lucru pe care l-a refuzat şi a decis să se adreseze la CNA.

În urma denunţului, CNA a iniţiat o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar intermediarul a fost reţinut pentru 72 de ore. În acelaşi dosar este bănuit şi preşedintele Comisiei funciare care, în prezent, este cercetat în stare de libertate. Ambii însă riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

În prezent, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie, acţiunile pe acest dosar fiind în derulare.

0