Doi tineri din Tudora, reținuți în timp ce traversau clandestin frontiera în apropiere de Criva. Ce riscă moldovenii

Doi tineri din Tudora, reținuți în timp ce traversau clandestin frontiera în apropiere de Criva. Ce riscă moldovenii

Doi locuitori din satul Tudora, în lipsa documentelor de călătorie valabile, au încercat să revină în țară prin trecerea clandestină a frontierei de stat. Aceștia au fost observați cu ajutorul sistemului fix de observare și reținuți în perimetrul Sectorului Poliției de Frontieră Criva.

În seara zilei de 3 decembrie, polițistul de frontieră care își exercita atribuțiile de supraveghere a frontierei cu sistemul fix de observare a fost alertat de prezența a doua persoane în zonă. Acestea se deplasau grăbit spre interiorul țării pe traseul Criva-Lipcani.

Imediat a fost informată patrula Poliției de Frontieră de pe sectorul de responsabilitate pentru a monitoriza incidentul până la sosirea grupei operative de intervenție. Astfel că, au fost reținuți doi tineri și escortați la sediul SPF Criva pentru audiere și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Identificarea bărbaților a fost posibilă în baza documentelor de călătorie nevalabile pe care le dețineau, fiind și motivul pentru care au încercat să revină ilegal în Republica Moldova. Traseul parcurs de către ei a fost proiectat a doua zi, unde se văd clar urmele imprimate pe stratul de zăpadă.

Acum moldovenii cu vârstele de 26 și 28 de ani, originari din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, riscă fiecare o amendă penală în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

0