Discuții cu scântei despre 9 mai: Pascari: „Este un bazar”. Bratu: „Vă rog să nu mă mai chemați”

by Genko Genko

Discuțiile despre sărbătoarea victoriei asupra nazismului în cel de-al doilea război mondial a adus scântei în dezbaterile invitaților emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

Președintele asociației „Voievod” Nicolae Pascari și deputatul din primul Parlament Ilie Bratu s-au întrecut în replici acide. „Dacă nu era în război ajutorul americanilor și a englezilor, Rusia nu era pe fața pământului”, spune Bratu. „Dacă nu era Rusia și Uniunea Sovietică, Europa nu era așa bogată”, ripostează Pascari.

„Aceasta nu este discuție, dar este un bazar”, mai adaugă președintele asociației „Voievod”. „Vă rog să nu mă mai chemați în emisiune când este și dumnealui”, intervine Ilie Bratu.

„Băștinașii nu au de ce se bucura, dacă rușii care au venit cu tancurile și nu vor să mai plece acasă vor să sărbătorească victoria pentru apărarea Patriei să plece în Rusia. Este o tâmpenie ca românii noștri să sărbătorească. Țara noastră este România. Republica Moldova e un stat artificial”, menționează deputatul din primul Parlament.

„La noi e prea mare democrația și permite celor ca domnul Bratu să distrugă țara, pentru că nu au încredere în statul acesta”, intervine Nicolae Pascari.

„Pentru ce au murit strămoșii noștri dacă nu pentru democrație. Anume discuțiile sterile de genul acesta îi fac pe oamenii care pot lucra aici să plece peste hotare, pentru că nu mai pot sta în această atmosferă, în acest circ”, conchide istoricul Virgil Pâslariuc.

CITIȚI ȘI...