Dezabteri publice privind parcările auto cu plată din Chișinău: Cum poți participa

Dezabteri publice privind parcările auto cu plată din Chișinău: Cum poți participa

După cum au promis anterior, reprezentanții Primăriei municipiului Chişinău anunţă despre desfăşurarea dezbaterilor publice a proiectului „Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău”. Acestea vor avea loc pe data de 21 aprilie 2017, ora 10.00, în incinta Sălii de şedinţe a Preturii sectorului Buiucani.

La dezbateri sunt aşteptate să participe toate persoanele interesate. Beneficiari ai proiectului sunt locuitorii capitalei, în calitate de pietoni, șoferii, persoanele cu dezabilități, bicicliști, iar necesitatea de organizare a dezbaterilor publice asupra proiectului a fost discutată în cadrul ședințelor Consiliului municipal Chișinău.

Scopul proiectului este de a reglementa traficul rutier, de a majora siguranța cetățenilor pe drumurile publice din Chișinău, de a proteja mediul ambiant și a îmbunătăți calitatea aerului în capitală prin reducerea traficului în zona centrală, încurajând, în acelaşi timp, cetățenii să folosească transportul public municipal.

Proiectul Regulamentului de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău poate fi accesat pe pagina web a Primăriei Chișinău.

Recomandările pe marginea proiectului privind Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiului Chișinău pot fi recepționate la adresa Direcției generale transport public și căi de comunicație sau la adresa de e-mail [email protected], până pe data de 12 aprilie 2017.

Citește și: „Mafia parcărilor”: Milioane de euro ar putea ajunge la o companie dubioasă, care ar deține locurile de parcare din Chișinău

Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 5 minute pentru fiecare participant.

Amintim că după ședința ordinară a Primăriei, trei consilieri socialiști au ținut un briefing de presă în care au susținut că anume compania care se va ocupa de parcări este una dubioasă și proiectul nu este în beneficiul cetățenilor. Dorin Chirtoacă a contrazis socialiștii.

Compania câștigătoare la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău, EME Parkleitsystem GmBH a atacat în instanță Consiliul Municipal Chișinău.

0